Fortællingen om dengang jeg fik en bamse

ina-forside[1]_2-001
Ina har længe ønsket sig en bamse, og pludselig en dag får hun en, som vender op og ned på livet, måske lidt mere end forventet.
Det er oplagt tegneserien ikke handler om en bamse, men derimod et barn. Fortællingen om hvorledes bamsen udpakkes er en smuk måde at illustrere en fødsel på, der jo, metaforisk set er, som at pakke en gave ud som man har gået og ventet længe på.

2sider_1-001

Ina Korneliussen tegner og fortæller på en humoristisk og sandfærdig måde om livet som gravid. Hvordan prioriteterne i livet ændrer sig fra det øjeblik ens bamse bliver pakket ud. Hvordan man pludselig finder sig selv svævende på en lyserød sky af mælk, gylp og ammehormoner – en sky som man bare elsker. Men en dag går det pludselig op for én at man har forsømt sine veninder, sin kæreste og alt det man ellers yndende at foretage sig.

bamse2_3-002
På en og samme tid formår Ina Korneliussen at tegne læseren ind i barselsuniverset for, på den måde, at åbne øjnene for alle de uden børn. Samtidig husker hun også at fortælle historien om at universet ikke varer evigt idet bamsen pludselig, og alt for hurtigt kan det hele selv.
clip_image001Personligt blev jeg fuldkommen fanget af Ina Korneliussens historie, der er tegnet med enkel hurtig og feminin streg, hvor detaljerne er i højsædet. Den lille og lette historie om det at få en bamse/barn gav mig straks lysten til at genopleve det igen. Men barselsuniverset er på ingen måder så rosenrødt og let som historien giver en indtrykket af. Men immervæk er det det man som en nybagt mor husker. Den mindede mig om den fantastiske start, og hvor vigtigt det er at huske sig selv. Jeg ville give denne bog til så mange potentielle mødre som muligt. Eller som barselsgaven til moderen med ammehjerne, idet det er en letlæselig bog med plads til mange smil og lav koncentration. Derfor seks personlige stjerner herfra.
Af Kamma Luise Rodian

 
Fortalt & illustreret af Ina Korneliussen, Udgivet af forlaget Aben Maler 2010 der har copyright på bilelderne brugt i anmeldelsen. 20 sider, #26 i serien 676 – en serie af originale værker af tegneserietegnere og kunstnere.Du kan følge anmeldelserne fra forbrugermania via dette RSS feed, følge med via facebook. Siden er optimeret til læsning på mobiltelefoner, og har du en Nokia telefon kan du følge med via denne App.

0 kommentarer :